Blommande chokladnapoleonhatt med överraskning

Blommande chokladnapoleonhatt med överraskning

Gör så här

1. Hacka chokladen fint till den vita chokladbotten och slå kokande smör över. Mixa med en stavmixer till en slät kräm. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät massa. Fyll upp chokladmassan i formarna (Formar till chokladbottnar och överraskning: 20 formar av flexipan, 45 mm i diameter, 20 mm höga) till 3/4. Baka i 200° i ca 12 minuter tills de känns knappt färdiga. Frys in bottnarna när de har kallnat.
2. Finhacka chokladen till överraskningen. Blanda crème fraiche, socker, äggula och vaniljmärg, sjud upp till 85°. Tillsätt den hackade chokladen och mixa till en slät kräm med en stavmixer. Tillsätt cognac och häll upp överraskningen i samma formar som användes till de vita chokladbottnarna och frys in dem.
3. Gör Choklad Anglaise. Blötlägg gelatin i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Hacka chokladen. Vispa äggula och socker. Koka upp mjölk och grädde och häll över äggblandningen. Värm under vispning till 85°. Passera genom en chinoise. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt vattnet rinna av från gelatinbladen och rör ner i den varma krämen tills de har smält. Kyl krämen i isbad till 30°. Fyll chokladkrämen till hälften i de halvrunda flexipanformarna(halvrunda flexipanformar, bakelsestorlek). Lossa överraskningarna och tryck ner dem i mitten. Fyll upp med kräm och lägg på en vit chokladbotten. Låt stelna till i frys.

Serveringsportion ca: 120 g
Källa: Dessertakademien 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen