Blomkålssoppa med tryffelgrädde

Blomkålssoppa med tryffelgrädde

Gör så här

1. Tina blomkålen i hålbleck om den är fryst.
2. Koka upp vatten och hönsbuljong med grädde och mjölk.
3. Lägg i blomkålen och koka tills de är riktigt mjuka.
4. Mixa till en helt slät puré och smaka av med salt och peppar samt lite socker.
5. Blanda ingredienserna till tryffelgrädden och vispa tills det tjocknar.Smaka av med ytterligare tryffelolja om det behövs.
6. Kantskär brödet och skär fina tärningar. Häll över olja och salt och blanda försiktigt.
7. Fördela på plåtar eller i bläck.
8. Rosta i torr ugn, 130° ca 30 min tills de är krispiga. Blanda runt då och då.
9. Servera soppan rykande varm med en klick tryffelgrädde och erbjud krutonger från en vacker skål.

Serveringsportion ca: Soppa 280 g, tryffelgrädde 20 g, krutonger 60 g
Källa: Arla Köket Vego 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen