Blomkål i olika texturer med öring som gravad och rom

Blomkål i olika texturer med öring som gravad och rom

Gör så här

1. Ta bort skinnet från forellen och lägg på plåt. Blanda salt och socker och gnid in fisken med blandningen. Låt stå i kyl ca 3 tim. Skär i tärningar.

Friterad blomkålsblast:

1. Plocka den gröna blasten från blomkålen. Fritera blasten i 140° varm olja tills de är frasiga. Låt rinna av på papper och salta lätt.

Picklad blomkål:

1. Skär bort stammen på blomkålen, lägg undan till senare.

2. Lägg alla små blad i kallt vatten, spara till garnering.

3. Plocka några stora buketter och hyvla tunt på mandolin, 30–50 skivor behövs. Spara det från buketterna som inte blir hela skivor till krämen.

4. Koka upp ättika, socker och vatten, kyl ner. Lägg blomkålsskivorna i vakuumpåse och häll på ättikslagen. Förslut påsen och låt dra i minst 1 tim.

Blomkålskräm:

1. Häng av gräddfil i kaffefilter och låt rinna av, spara vasslen till senare.

2. Koka 500 g blomkål i mjölken tills blomkålen är mjukt. Sila av och mixa till en slät kräm med lite avrunnen gräddfil och misopasta. Smaka av med salt.

Svarvad blomkål:

1. Svarva blomkålstammen på en grönsakssvarv till lång tunn spagetti. Lägg i kallt vatten fram till serveringen.

Vasslekokt blomkål:

1. Dela ner resterande blomkål i mindre buketter och sjud i vasslen med lite salt tills blomkålen är mjuk med lite krispighet kvar. Låt svalna i vasslen.

2. Sila av vasslen och reducera den till hälften. Mixa i smör och smaksätt med soja. Värm de små blomkålsbuketterna i den smörade vasslen.

Garnering:

1. Lägg upp allt på tallrik och garnera med de små bladen från blomkålen och forellrom.

Kockrapporten, Jimmi Eriksson

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen