Yoghurtmarinerad blomkål som bakats i ugn med smaker av vitlök, citron och kardemumma serveras med rostad, hyvlad kokos och mynta. Bjud som en färgstark enskild rätt eller som vackert tillbehör.

Blomkål bakad i yoghurt och gurkmeja serverad med mynta och kokos

Recept av Viktor Westerlind

Yoghurtmarinerad blomkål som bakats i ugn med smaker av vitlök, citron och kardemumma serveras med rostad, hyvlad kokos och mynta. Bjud som en färgstark enskild rätt eller som vackert tillbehör.

Gör så här

    • Blanda ingredienserna till marinaden. Skär av lite av botten på blomkålshuvudena så de kan stå stadigt. Ta vara på den fina blasten. Gnid in blomkålen med marinaden och låt marinera i kyl minst 1 tim. Baka blomkålen i ugn på 175° i 40–45 min till en innertemperatur på 97°. Blomkålen ska få färg, men inte bli bränd. Krydda med salt.
    • Blanda olivolja och limesaft och smaka av med salt. Rosta blasten i torr panna till fin färg.
    • Arrangera yoghurt och blomkål på tallrikar. Blanda lite av limedressingen med den rostade blasten, skeda resterande dressing på blomkålen. Lägg blasten runt om och toppa med rostad kokos och mynta.