Blåmussla – Vispgrädde – Lakrits

Blåmussla – Vispgrädde – Lakrits

Gör så här

1. Kontrollera att musslorna är hela (släng de trasiga) och att de doftar hav.

2. Sautera schalottenlök, vitlök och fänkål i olja i en vid kastrull. Lägg i musslorna och häll på vinet. Koka musslorna under lock tills de öppnar sig. Lyft upp musslorna och koka ner vätskan till hälften.

3. Koka grädden i en kastrull på låg värme tills den kokat ner till hälften. Slå ihop vätskorna och sila såsen. Smaka av med salt och ev vinäger.

4. Plocka musslorna och ta bort ev skägg.

5. Hyvla minifänkålen på längden och lägg i isvatten tills fänkålen är krispig. Blanda citronsaft, dill och väl avrunnen fänkål och smaka av med salt och peppar.

6. Lägg upp fänkålssalladen på tallrik med musslorna, häll på såsen och krydda med rålakrits.

Källa: Webbkampanj sommar,  Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen