Visst är vi vana vid att makronerna är fyllda med något sött. Överraska med dessa makroner som är fyllda med en örtsmakande cream cheese. Spännande amuse bouche eller snack till gästerna.

Bläckfiskmakroner med örtostkräm

Recept av Roland Persson

Visst är vi vana vid att makronerna är fyllda med något sött. Överraska med dessa makroner som är fyllda med en örtsmakande cream cheese. Spännande amuse bouche eller snack till gästerna.

Gör så här

  • Bläckfiskmakroner:

    • Koka upp bläck och socker. Starta vispningen med hälften av äggvitan (55 g vid 10 port) då sockerlagen är uppe i 115°. Fortsätt att koka sockerlagen till 119°.
    • Häll sockerlagen lite i taget under vispning i den uppvispade äggvitan. Vispa marängen kall.
    • Mixa mandelmjöl med florsocker. Sikta genom en finmaskig sil två gånger. Blanda med resterande ovispad äggvita (55 g vid 10 port).
    • Vänd ner ⅓ av marängen i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resterande maräng.
    • Häll marängen i en spritspåse med rak tyll. Spritsa rundlar, 2-3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Låt vila ca 30 min.
    • Baka av i ugn, 160° i 13-15 min, låt svalna. Förvara i lufttät låda i frysen.
  • Fyllning:

    • Kör rucola och basilika i råsaftcentrifug.
    • Mixa färskost och 4 msk örtjuice (vid 10 st) och smaka av med salt och peppar.
    • Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.