Blåbärsscones med apelsin- och hallonsmör

Blåbärsscones med apelsin- och hallonsmör

Gör så här

1. Arbeta ihop mjöl, salt och bakpulver med smör. Spara lite av mjölet till blåbären. Tillsätt fil som snabbt arbetas in.
2. Blanda lite mjöl med blåbären och vänd ner i degen.
3. Forma till små bullar och grädda i ugn, 225° ca 10 min.
4. Vispa smör och florsocker och tillsätt juice i en fin stråle. Blanda sist ner hallonen.
5. Servera smöret till sconesen.

Tips: Godast är att servera sconesen nygräddade.

Serveringsportion ca: Scones 130 g, smör 25 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen