Blåbärsdessert på browniebotten med vit chokladbavaroise och limégele

Blåbärsdessert på browniebotten med vit chokladbavaroise och limégele

Gör så här

Browniebotten:
1. Blanda ägg och socker. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda sist i det smälta smöret.
2. Fyll smeten 0,5 cm upp i 10 ringar, ca 8 cm i diameter. Baka av i ugn på 170° ca 7 min.
3. Garneringskuberna: Baka resterande smet i en anslagsring, ca 20 cm i diameter, på samma sätt som ovan. Låt kallna och skär i kuber till garnering.

Vit chokladbavaroise:
1. Värm mjölk, grädde, äggula och socker under omrörning till 82°. Sila blandningen över chokladen och rör slätt.
2. Blanda i gelatinet. Vänd ner grädden.

Limegelé:
1. Värm saft och socker så att sockret löser sig. Blanda i gelatinet.
2. Spara hälften av gelén till monteringen. Häll resterande gelé i en form att stelna i kyl. Skär i kuber till dekoration av tallrikarna.

Blåbärsmaräng:
1. Vispa äggvita, puré och saft till ett lätt skum. Koka upp socker och vatten till 121° och slå i en fin stråle över äggskummet under vispning. Vispa till en fin maräng.

Blåbärsglass:
1. Värm mjölk, grädde och puréer. Sikta ner skummjölkspulver och dextros i blandningen och låt det bli 40°. Tillsätt äggula och rårörsocker och värm till 80° under omrörning, sila.
2. Kyl och låt mogna minst 6 tim i kyl.
3. Kör i glassmaskin tills glassen har fin konsistens.

Montering:
1. Sätt plastband i 10 ringar, 8 cm i diameter. Lägg i browniebottnar. Fyll på med bavaroisen. Låt stelna i frys. Häll på ett tunt lager limegelé och låt stelna i frys.
2. Plocka bort ringar och plastband. Spritsa på marängen och bränn av lite lätt.
3. Dekorera tallriken med kuber av brownie och limegelé. Lägg blåbärsglass på bakelsen, garnera med atsinakrasse och servera.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen