Bifftartar med ponzu, vit sparris, rågdegskrisp och friterad kapris

Bifftartar med ponzu, vit sparris, rågdegskrisp och friterad kapris

Gör så här

1.  Skär biffen i 5x5 mm små kuber. Blanda köttet med soja, citronsaft, olivolja, vitlök, ingefära, salt och peppar.

2. Tvätta och skala sparrisen, spara skalet till senare. Koka upp vatten och smaka av med salt, socker och citron. Sjud 8 sparrisar (vid 10 port) i 1–3 min. Sparrisen ska fortfarande ha tuggmotstånd. Skär sparrisen i 1 cm tjocka skivor. Hyvla resterande sparris tunt på längden med en skalare, lägg i kallt vatten.

3. Skala och skär ner potatis och schalottenlök. Sautera mjuka med sparrisskalet. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt grädden och låt koka till krämig konsistens. Mixa till en kräm, sila och smaka av med salt och ev lite lag från sparriskoket. Fyll i en sifon och ladda med en patron.

4. Lägg rågsurdegen i en spritspåse. Spritsa ner degen i 180° varm olja och fritera krispig och gyllenbrun. Låt rinna av på papper och salta.

5. Blanda kapris med maizena och fritera i 180° varm olja tills den är krispig. Låt rinna av på papper.

6. Plocka vattenkrassen och lägg i kallt vatten. Skiva hälften av rädisorna i tunna skivor och lägg i kallt vattnet. Skär resterande i bitar.

7.  Lägg upp tartaren på tallrikar. Blanda sparris, rädisor och vattenkrasse. Lägg upp och toppa med friterad kapris och rågdegskrispet. Spritsa sist på sparrisskummet.

Källa: Årets kock 2017, Johan Backéus

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen