Benknotor med potatis- och böngryta

Benknotor med potatis- och böngryta

Gör så här

Benknotorna:
1. Skär isär kambenen. Lägg dem i en kraftig plastpåse.
2. Blanda chilisås, tabasco, koriander, matyoghurt, salt och farinsocker. Häll det över kambenen. Knyt om väl. Marinera i kyl ca 1 dygn eller i rumstemperatur 2-3 timmar.
3. Sätt ugnen på 200° . Lägg benen i bleck och stek i ugn 20-30 min.

Grytan:
1. Spola av bönorna om du använder konserverade bönor.
2. Koka upp buljong, tomat, lök, chili och spiskummin. Låt koka ca 10 min.
3. Tillsätt bönor, potatis, morötter och grädde och koka ytterligare ca 15 min.
4. Rör ner paprika och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar och mer kryddor.
Servera de nystekta racksen med böngryta, grönsallad och bröd.

Serveringsportion: Racks 3-4 st, potatis- och böngryta ca 250 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen