Basilikaköttbullar med krämig matvetesallad

Basilikaköttbullar med krämig matvetesallad

Gör så här

1. Blanda ägg, havregryn, yoghurt, socker, salt och peppar. Låt svälla.
2. Finhacka och blanda ner rödlöken samt tomatpurén. Vänd ner färsen. Blanda även ner den fint hackade basilikan. Gör ett stekprov och smaka av. Tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Stek stora härliga köttbullar i stekbordet på medelvärme.
3. Koka matvetet. Låt matvetet svalna av, det behöver inte bli helt kallt utan ljummet.
4. Blanda kvarg, tomatpuré, olivolja, balsamvinäger och havssalt. Vänd sedan ner matvetet i blandningen. Strö över grovhackad persilja.

Serveringsportion ca: 380 g
Källa: Carola Magnusson Veckans recept 2002


Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen