En elegant à la carte-rätt. Perfekt stekt lammkött, gratinerat med parmesan och basilika. Potatisen bakas med smör och örter och såsen smaksätts med rostad vitlök. Precis som en lammrätt ska serveras!

Basilikagratinerad lammrygg med fondant potatis och sås på rostad vitlök

En elegant à la carte-rätt. Perfekt stekt lammkött, gratinerat med parmesan och basilika. Potatisen bakas med smör och örter och såsen smaksätts med rostad vitlök. Precis som en lammrätt ska serveras!

Gör så här

    • Mixa ost, basilika, panko och smör. Lägg ost- och basilikaröran i en plastad form, ställ kallt.
    • Skär upp lammköttet i portionsbitar och bryn i smör.
    • Skär den kalla ost- och basilikaröran i skivor på längden och lägg på lammbitarna. Tillaga i ugn, 200° ca 7 min.
    • Skär potatisen i stora stavar. Tillaga potatisen med smör, timjan och rosmarin i ugn, 175° ca 30 min.
    • Rosta vitlöken i smör i kastrull, slå i vin och låt reducera till hälften. Häll i fonden, låt reducera. Red av med majsmjöl och sila av. Smaka av med salt peppar .
    • Koka vårlöken i saltat vatten. Servera lammköttet med potatis, vårlök och sås.