Kroketter är en klassisk rätt att servera i baren. De är lätta att ha förberedda i frysen och friteras snabbt vid beställning. Lägg kroketterna med confiterat anklår på fräscha salladsblad och toppa med ostskum från sifonen som har smaksatts med osten Ask.

Ankkrokett med ostskum

Ankkrokett med ostskum

Kroketter är en klassisk rätt att servera i baren. De är lätta att ha förberedda i frysen och friteras snabbt vid beställning. Lägg kroketterna med confiterat anklår på fräscha salladsblad och toppa med ostskum från sifonen som har smaksatts med osten Ask.

Gör så här

  • Långbakat anklår:
    • Salta och sockra anklåren, lägg i vackpåse tillsammans med fonden.
    • Baka i ugn på 75° över natten.
    • Plocka köttet från låren och spara fonden.
  • Ostskum:
    • Koka upp mjölken, smält ner osten och mixa slätt med stavmixer. Låt svalna något. Mixa i ägg. Smaka av med salt.
    • Häll upp på sifon och ladda med 2 patroner, låt ligga i 65° i 20 min. Ta ut och låt svalna på spishyllan och låt ligga där under service.
  • Kroketter:
    • Gör en bottenredning och stek ur mjölet tills det bryns lätt. Vispa ner ankfonden och koka under omrörning ca 2 min.
    • Ta av från värmen och rör ner ost, salladslök, kryddor och det plockade lårköttet. Smaka av. Låt svalna i kyl minst 3 tim.
    • Rulla till bollar à 25 g och frys. Vänd de frysta bollarna i vetemjöl, uppvispat ägg, panko, uppvispat ägg en gång till och sist panko. Fritera direkt eller frys in igen.
  • Vid servering:
    • Fritera de frysta bollarna i 170° varm olja till fin färg. Låt rinna av på galler med papper.
    • Dressa sallad och kål med olivolja, sherryvinäger och salt.
    • Lägg upp de nyfriterade kroketterna med den dressade salladen och vattenkrasse. Dekorera med strandkrassing.
    • Servera med ostskummet.