Banantatin på currybrioche

Banantatin på currybrioche

Gör så här

1. Stek smör och råsocker gyllenbrunt. Tillsätt bananbitarna och pudra över muskotnöt. Stek gyllenbruna. Tillsätt sprit och låt långsamt koka ihop.
2. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka citronsaft, råsocker, smör och ägg till en kräm. Tillsätt det avrunna gelatinbladet. Sila krämen genom en chinoise. Kyl. Rör krämen slät och vänd ner kvarg.
3. Smält en klick smör (ca 50 g) med curry till briocherna. Låt kallna. Kör mjöl, jäst, socker, salt, ägg och äggula till en seg och elastisk deg i ca 12 minuter. Tillsätt currysmöret. Tillsätt resterande smör, lite i taget. Fortsätt bearbeta degen, totalt ca 25 minuter. Lägg ut på bleck och låt vila i kyl i ca 12 timmar. Gör 4 st limpor à ca 300 g och låt jäsa i rumstemperatur 4 – 6 timmar beroende på värme och årstid.Tillaga i ugn, 160° ca 50 minuter. Låt briocherna kallna. Förvara i frys.
4. Mixa alla ingredienser till kryddsockret. Häll ut på bleck och låt torka. Förvara torrt i burk med tättslutande lock
5. Skär briocherna i tunna skivor och stek dem gyllenbruna i smör. Rulla i kryddsockret. Bred citroncurd på briocherna. Sätt bananbitarna på spett, sätt spetten i briocherna. Servera ljumma.

Serveringsportion: 30 g
Dessertakademien 2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen