Bakad rödlök med apelsincrème

Bakad rödlök med apelsincrème

Gör så här

1. Skär ett kryss eller ett rutmönster på lökarna. Tryck i ungefär tre kryddnejlikor i varje lök och ställ dem i bleck eller formar.
2. Smält samman smör och honung och pensla lökarna med blandningen. Salta och stek i ugn, 175° ca 45 min.
3. Vispa crème fraiche hårt och blanda med rivet apelsinskal. Smaka av med salt och peppar.
4. Klicka apelsincrème på lökarna vid servering. Garnera med apelsinzest eller lite rivet skal.

Serveringsportion ca: Lök 1 st 100 g, apelsincrème 25 g
Källa: Julen till ära

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen