Bakad potatis med rotfrukter och äppelgräddfil

Bakad potatis med rotfrukter och äppelgräddfil

Gör så här

1. Skrubba och dela potatis på längden.
2. Gnid in potatisen i smör, salt och peppar. Tillaga i ugn, 180° tills de fått fin färg. Avsluta med att strö över ost och låt den smälta över potatisen.
3. Sautera upp rotfrukter med lök, tillsätt sedan resterande ingredienser utom spenat och låt rotfrukterna koka in i vätskan (delvis under lock) tills de är mjuka.
4. Blanda gräddfil med äppelpuré och citron, smaksätt med salt och peppar.
5. Skär spenat i strimlor, vänd i rotfruktsblandningen precis innan servering.
6. Smaka av allt en sista gång med salt och peppar. Garnera med bladpersilja.

Serveringsportion ca: Potatis 225 g, rotfrukter 140 g, äppelgräddfil 45 g
Källa: Arla Köket Lunch 2:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen