Bakad fläskkarré med ugnsrostade

Bakad fläskkarré med ugnsrostade

Gör så här

1. Rosta hela auberginer i ugn, 230° tills de är helt brända och nästan torra.
2.Koka en lag på socker och ättika. Mixa auberginerna och smaka av med lagen, rostad vitlök, salt och ev hickory.
3. Dela fläskkarrén på längden och bryn den hårt runtom i smör och olja med vitlök och timjan. Ta upp och pensla karrén med aubergineglazen. TIllaga i ugn, 110° till en innertemperatur på 65°. Pensla då och då med glazen.
3. Rosta rotfrukterna hela med olja, vitlök, timjan och salt på 200° tills de fått fin färg. Skär ner i grova bitar och blanda med spenat, citronskal, salt och örter.
4. Blanda ost och smör. Forma till rullar och kyl ner tills det är hårt.
Riv smöret grovt och servera till.

Källa: Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen