Äppeltatin

Äppeltatin

Gör så här

1. Varva äpple med socker och smör i bleck med bakplåtspapper. Avsluta med äppelklyftor och sist kanel.
2. Vispa ägg och socker pösigt och häll ner smält smör, kvarg och mjöl blandat med bakpulver.
3. Bred ut smeten över äpplena. Baka kakan i ugn på 200°C i ca 45 min.
4. Vispa crème fraiche och florsocker fluffigt.
5. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan. Skär den i tårtbitar och servera med vispad crème fraiche.

Serveringsportion ca: Kaka 125 g, visp 30 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen