Äppelstekt kycklingklubba med ädelostgratäng

Äppelstekt kycklingklubba med ädelostgratäng

Gör så här

1. Krydda kycklingklubbor runt om med salt. Lägg upp på ugnsfast bleck tillsammans med äpplen, juice, vin, hönsbuljong, smör och timjankvistar.
2. Stek kycklingen i ugn, 180° ca 45 min. Ös några gånger under stekningen.
3. När kycklingen är klar, sila av spadet och koka upp. Smaka av med salt och peppar och red ev. av såsen med majsstärkelse.
4. Blanda rotselleri, potatis, ädelost, valnötter och mjölk i en bunke. Krydda med salt och peppar och häll upp i gratängform ca 6 liter.
5. Toppa med gratängost och baka i ugn 200° i 50 min.

Serveringsportion ca: kyckling 200 g, gratäng 300 g
Källa: Arla Köket nr 3:2007 Lunch

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen