Äppelmuffins med lemoncurd

Äppelmuffins med lemoncurd

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

2. Smält smöret och rör ner i smeten. Häll smeten i muffinsformar.

3. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Fördela äppelklyftorna i muffinsformarna.

4. Nyp ihop alla ingredienserna till crumblen och fördela över muffinsen.

5. Grädda i ugn på 175° 10–15 min. Låt svalna.

6. Vispa ägg och socker i en tjockbottnad kastrull under värme. Tillsätt citronsaft och vispa ytterligare någon minut. Tärna smöret och vispa ner under omrörning. Sjud blandningen i vattenbad till tjock konsistens. Rör kraftigt hela tiden. Häll upp curden i väl rengjorda burkar och förslut. Låt kallna.

7. Servera äppelmuffinsen med en klick lemon curd.

Källa: Arla Guldko 2017

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen