Äppelfocaccia

Äppelfocaccia

Gör så här

1. Blanda rumstempererat smör och mandelmassan till fyllningen.Tillsätt kallkrämpulver och blanda till en jämn massa.
2. Blanda alla ingredienserna till vetedegen och kör till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Dela upp degen i önskad storlek beroende på plåtstorlek.
3. Kavla ut degen till 2,8 mm tjocklek och dubbelt så bred som plåten. Lägg halva delen på plåten där bakplåtspapper lagts. Stryk ut fyllningen, sprid ut äpplena och strö över kanel och socker. Vik över resterande deg och tryck lätt på kanterna.
4. Låt jäsa i ca 50 min. Pensla med äggstrykning och markera med en sporre för önskad storlek på rutorna. Strö på pärlsocker. Baka i 190° i 18-20 min. Låt svalna och skär upp rutor.

Serveringsportion ca: 240 g
Källa: Ekorecept kocklandslaget

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen