Apelsinlax med grönsaker

Apelsinlax med grönsaker

Gör så här

1. Blanda apelsinjuice, vitlök, honung, tomatpuré och crème fraiche till en
marinad.
2. Skär fisken i portionsbitar och lägg på smorda bleck, salta och peppra. Häll på marinaden och låt stå minst 30 min.
3. Strö över riven ost och baka i ugn på 200° i ca 12 min eller tills fisken har en innertemperatur av 60°.
4. Woka grönsakerna i smör eller stek dem i ugn. Krydda med salt och peppar.
5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till fisken. Garnera gärna med apelsinklyftor.

Serveringsportion ca: Fisk 175 g, ris 180 g, grönsaker 75 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2006

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen