Apelsinglass med stjärnanis

Apelsinglass med stjärnanis

Gör så här

1. Vispa socker och äggulor poröst. Koka upp grädde och mjölk med anisen. Blanda gräddavkoket med äggmassan och värm glassmeten igen.
2. Gör glassprovet på baksidan av en träsked; blås på smeten, bildas det ringar är den klar. Tillsätt apelsinjuice. Kyl och sila glassen.
3. Kör i glassmaskin. Skeda upp i en skål och servera med apelsinchips.

Tips: Skiva apelsiner tunt, lägg i sockerlag 30 min, låt rinna av, torka i ugnen på t ex smörpapper vid 70º ca 1,5 tim, vänd dem efter halva tiden. Utan glassmaskin: Öka mängden vispgrädde med 50%, minska mjölken med 50%.

Serveringsportion ca: 160 g
Källa: Glassiskt

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen