Ansjoviskryddade laxfärsbiffar, mosad färskpotatis och syrad lök

Ansjoviskryddade laxfärsbiffar, mosad färskpotatis och syrad lök

Gör så här

1. Mixa de frysta laxtärningarna med salt till en grov färs.
2. Häll i grädden och mixa långsamt. Vänd ner lök, ansjovis och dill.
3. Forma till biffar. Panera i ströbröd, bryn i smör. Baka klar biffarna i ugn, 150° till en innertemperatur på 60°.
4. Mosa potatisen grovt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och
peppar.
5. Koka steklöken mjuk.
6. Koka upp ingredienserna till lagen och slå över lökarna, låt dra ca 20 min.
Blanda med dill och strimlad vårlök.
Servera laxen med mosad färskpotatis och syrad lök.

Källa: Årets Kock 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen