
Anklår - hoisin - shiitake - kumquats

Kladdigt, krispigt och grymt gott. En asiatisk fullträff med höga smaker av umami och marmeladig sötma från picklade kumquats. Anklåren kan du köpa confiterade. Prova även confiterat ankkött i tacos.
Gör så här
-
- Dela kumquats och blanchera i vatten. Tryck ut fruktköttet och skär skalet i klyftor. Koka upp vatten, socker och ättika. Slå lagen över skalen och ställ i kyl.
- Skala och kärna ur papayan, skär i julienne. Lägg ner i lagen med kumquats och låt stå ca 3 tim.
- Skala och skiva silverlöken tunt på mandolin. Spola löken i vatten så den blir krispig och mjuk i smaken.
- Smaka av smetana med hoisinsås och salt, fyll en spritspåse.
- Plocka ner ankan i mindre bitar. Värm och smaka av med hoisinsås.
- Skiva och stek shiitake med olja och smaka av med soja. Dela ner salladen i blad och skölj.
- Lägg upp salladsbladen och fyll med ankan. Toppa med shiitake, kumquats, papaya, silverlök och koriander. Spritsa på smetana.