Änglamatskaka

Änglamatskaka

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till och med salt till kaksmeten.
2. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd ner mjölblandningen i vitorna och tillsätt citronsaften.
3. Bred ut smeten på smörpapper på plåtar. Grädda i ugnen vid 150°C ca 15 min. Låt svalna.
4. Smält choklad och smör.
5. Vispa de övriga ingredienserna till glasyren till en slät smet. Blanda i chokladsmöret.
6. Fördela glasyren över kakan.
7. Garnera med vispad grädde och t ex krusbär eller skivade jordgubbar.

Serveringsportion ca: Kaka 40 g, grädde 1 msk
Källa: Arla Köket Senior 1:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen