Ängamat med rimmad kyckling

Ängamat med rimmad kyckling

Gör så här

1. Koka upp vatten och salt till rimlag och låt kallna. Lägg i kycklingen över natten.
2. Sautera lök i smör och slå på buljong. Lägg i primörer och kycklingen och koka under lock, lägg i dem undan för undan beroende på koktid. Du kan också koka primörer och kyckling i ugn och tillsätta dem varma i soppan.
3. Vispa ihop grädde och äggulor. Slå på lite av den heta buljongen och red soppan med detta. Låt inte soppan koka mer. Alternativt red med maizena utrört i lite vatten för en tåligare soppa. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja.
4. Rör ihop ingredienserna till färskosten och smaka av med salt och lite muskot. Bred färskosten på en bit bröd eller servera som klick i soppan.
Tips: Känslan av barndomens smaker samlade i en tallrik. Den redda soppan blir ännu mera matig med rimmad kyckling, vars sälta står fint mot de späda grönsakerna. Gör en egen oströra på ost blandad med kvarg och servera på bröd.

Serveringsportion ca: Soppa 460 g, färskost 30 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen