Älgpytt från Härjedalen

Älgpytt från Härjedalen

Gör så här

1. Stek svampen på hög värme så att svampen släpper sitt eget vatten.
2. Tillsätt smör när vattnet ångat bort och fräs några minuter så att smakerna från svampen utvecklas.
3. Tillsätt färs och lök och ytterligare smör vid behov.
4. Tillsätt potatis och persilja. Hetta upp pytten och smaka av med worcestersås, salt och peppar.
5. Koka upp buljong. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska och koka på svag värme ca 5 min.
6. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Smaka av med körvel.

Serveringsportion ca: Pytt 220 g, körvelsås 70 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen