Älgfärsjärpar med cheddarostkaka

Älgfärsjärpar med cheddarostkaka

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till cheddarostkakan. Lägg i smorda bleck och pressa hårt. Baka i ugn på 175°C i ca 50 min.
2. Låt ströbröd svälla i mjölk och grädde. Blanda ner övriga ingredienser till järparna och krydda med salt och peppar.
3. Forma järpar med hjälp av skedar och lägg på bleck eller fördela färsen i vattensköljda brödformar.
4. Stek järparna i ugn på 200°C i ca 12 min och färslimpa på 175°C i ca 45 min.
5. Häll av skyn från järparna och späd med fond.
6. Koka upp sky och grädde. Red med maizena. Salta, peppra och vispa i osten.
7. Skär potatiskakan i bitar och servera med järpar, gräddsås, kokta bönor och lingon.

Serveringsportion ca: Järpar 135 g, kaka 160 g, sås 50 g, tillbehör 60 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen