Ädel fänkål med rostade nötter

Ädel fänkål med rostade nötter

Gör så här

1. Ansa fänkål och dela den på länden i halvor. Förkoka dem i lättsaltat vatten i 10 min.
2. Lägg dem på plåtar eller i bleck med snittytan uppåt och strö över osten. Baka i ugn, 200° ca 15 min tills osten fått fin färg.
3. Rosta nötter i ugn, 200° ca 7 min, ruska plåten då och då. Häll ut dem på en ren handduk och rulla dem i den så skalet lossnar. Krossa dem med en köttmörare eller i foodprocessor.
4. Skala grönsaker och tärna mycket fint till brunoise. Bryn dem i lite smör. Krydda med peppar, timjan och salt.
5. Smält smör i vattenbad. Skira äggulor. Vispa gulorna med citronsaft och vatten på låg värme i tjockbottnad kastrull, stimkittel eller vattenbad.
6. När äggkrämen är tjock och håller ca 85°, häll på skirat smör i en tunn stråle. När hollandaisen är färdig ska den vara tjock som en stuvning i konsistensen.
7. Blanda i grönsaksbruniose. Smaka av med salt och peppar. Balansera syran med lite citronsaft.
8. Servera hollandaisen tillsammans med fänkålen. Strö över de rostade nötterna.

Serveringsportion ca: Fänkål 200 g, hollandaise 140 g
Källa: Arla Köket Vego 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen