Abborre med variation på gulbeta, färskpotatis, gräddfil och rågbrödsflarn

Abborre med variation på gulbeta, färskpotatis, gräddfil och rågbrödsflarn

Gör så här

1. Tvätta gulbetorna. Koka ¾ av betorna mjuka i saltat vatten. Skala och lägg åt sidan. Skiva de resterande betorna tunt på mandolin. Lägg hälften av skivorna i 1-2-3-lag och hälften i kallt vatten.

2. Skär rågbrödet i tunna skivor. Ringla över olivolja och salta lätt. Torka i ugn på 80°.

3. Koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar.

Plocka vattenkrassen och lägg i kallt vatten.

4. Salta abborrfiléerna och stek dem gyllene i smör. Dela ev och värm de kokta gulbetorna och potatisen i smöret som abborren stekts i. Lägg på tallrik bredvid abborrfilén och garnera med de skivade gulbetorna, gräddfil, rågbrödsflarn och vattenkrasse.

Källa: Årets kock 2017, Johan Backéus

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen