En härlig fiskrätt med svenska sommarsmaker. Skäm bort dina gäster med smörstekta abborrefiléer, mjäll färskpotatis, kokta samt skivade råa och inlagda gulbetor. Toppa med krispiga rågbrödsflarn.

Abborre med variation på gulbeta, färskpotatis, gräddfil och rågbrödsflarn

Recept av Johan Backeus

En härlig fiskrätt med svenska sommarsmaker. Skäm bort dina gäster med smörstekta abborrefiléer, mjäll färskpotatis, kokta samt skivade råa och inlagda gulbetor. Toppa med krispiga rågbrödsflarn.

Gör så här

    • Tvätta gulbetorna. Koka ¾ av betorna mjuka i saltat vatten. Skala och lägg åt sidan. Skiva de resterande betorna tunt på mandolin. Lägg hälften av skivorna i 1-2-3-lag och hälften i kallt vatten.
    • Skär rågbrödet i tunna skivor. Ringla över olivolja och salta lätt. Torka i ugn på 80°.
    • Koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar. Plocka vattenkrassen och lägg i kallt vatten.
    • Salta abborrfiléerna och stek dem gyllene i smör. Dela ev och värm de kokta gulbetorna och potatisen i smöret som abborren stekts i. Lägg på tallrik bredvid abborrfilén och garnera med de skivade gulbetorna, gräddfil, rågbrödsflarn och vattenkrasse.