Syrad grädde – gör allt gott ännu godare

Arla Köket® har tagit fram en grädde som syrats med mjölksyrebakterier för att få en lätt syrlig smak. Resultatet är en riktig smakhöjare som blandar sig utmärkt med övriga ingredienser och ger den perfekta balansen mellan syrlighet och krämighet. En riktig vinnare, såväl i butikshyllan som i proffsköket.

Perfekt för allt – förrätter, huvudrätter och desserter

Med sin milt syrliga smak och krämiga konsistens ger den syrade grädden såsen, grytan, ugnsrätten och desserten den perfekta balansen mellan syrlighet och krämighet. Syrad grädde höjer smaken på alla rätter och ger den perfekta såskonsistensen utan att behöva reda. 

Syrad grädde – både för proffs och konsument

Den nya produkten har stor potential att slå stort hos såväl proffs- som hemmakocken. Mästerkocken Andreas Hedlund, som varit delaktig i framtagandet av den syrade grädden beskriver den så här:

– Jag har tidigare blandat grädde och vinäger eller citron och crème fraiche för att få till den perfekta syran, men med syrad grädde sitter det direkt. Det blir bra syra och en bra bas att bygga min sås på.

Även MatHem, som säljer mat på nätet för främst konsumenter, var lyriska vid sitt provsmakningsbesök i Arla Köket®. 

 – Den syrade grädden är fantastisk. Den är väldigt genomtänkt, användarvänlig och innovativ. Den är också en produkt som passar till så många olika saker, både inom matlagning men även inom bakning, säger Erik Ahlström, strategisk inköpschef på MatHem

Skaka innan användning!

Den syrade grädden måste skakas i förpackningen före användning eftersom den, av naturliga skäl, "sätter sig" något under lagringstiden. Efter omskakning är den syrade grädden åter hällbar.

Andreas Hedlund: "Den syrade grädden förändrar allt!"

Arlas syrade grädde, är en världsnyhet som kombinerar gräddens alla goda egenskaper med en frisk, syrlig smak. Mästerkocken Andreas Hedlund är en av de som varit bollplank under framtagningsprocessen.

"Den är väldigt genomtänkt, användarvänlig och innovativ"

Med den nya produkten Arla Köket® Syrad grädde i fokus, fick Arla besök av MatHem som fick prova produkten i Arlas provkök, under ledning av Arla-kocken Lotta Bäckman.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen