Mjukglass är hetare än någonsin!

Egen mjukglass eller vår färdiga mix? Oavsett vad du väljer har vi tips och inspiration för dig!

Nu är äntligen sommaren på intåg – och med den följer en sommarfavorit med oändlig potential; mjukglassen! Även om en mjukglasstrut med strössel aldrig slår fel, är det tydligt att denna klassiker är som gjord för kreativa omtag.

Mjukglassens lena och släta konsistens lämpar sig utmärkt för att leka med texturer och temperaturer, vilket kan ge oväntade, spännande sensoriska upplevelser. Här kan den italienska kaffedesserten affogato bli ett perfekt alternativ för era gäster. Att vanilj och kaffe är en klassisk smakkombination är ingen hemlighet – i just denna anrättning gifter sig det krämigt kalla perfekt med det rykande heta.

Från strut till bakverk

Det klassiska serveringssättet för glass är som bekant strut eller bägare. Varför inte ta vara på möjligheten att utnyttja ditt utbud på nya, spännande sätt genom att överraska gästerna med dagsfärska bakverk i stället?

Att servera Arla® Pro mjukglass på croissanter, munkar och kanelbullar ger både ett nytt lager till smakupplevelsen och ett instagramvänligt inslag för din gäst. Ett annat sätt att använda dina (mindre dagsfärska) bakverk på är att göra dem till dippers – skiva exempelvis kanelbullar tunt och rosta dem till ett krispigt, härligt tillbehör. Ett hållbart, innovativt och alldeles utsökt alternativ!

Mjukglass i ny kostym
Mjukglass med kanelbulle-dippers

Mjukglass för sig och bakverk för sig är ett minne blott. Servera allt tillsammans. Dippers av skivade, rostade kanelbullar till exempel.

Mjukglass med dippers och svarta sesamfrön

Mjukglass är såklart inte bara för barn. Nu efterfrågas mjukglass - extra allt!

Affogato – kaffe med mjukglass

Hårt och mjukt, varmt och kallt, lent och krispigt – allt för att skapa en större sensorisk upplevelse.

Mjukglass serverad i croissant

Strutar och bägare i all ära, men en modern mjukglass serveras hellre i en halv croissant eller kanelbulle.

Mjukglass serverad i kanelbulle

Strutar och bägare i all ära, men en modern mjukglass serveras hellre i en halv croissant eller kanelbulle.

Testa ny toppings och tillbehör

När det kommer till topping och tillbehör finns det nästan oändliga möjligheter att experimentera och expandera ditt tänk. Strössel kommer ständigt i nya varianter och en krämig mjukglass gör sig perfekt med just detta – både i lagom mängd och i överflöd. Varför inte komplettera strösselutbudet med färska bär, nötter eller godis? Marshmallows som snabbt bränns av blir ett segt och härligt bränt komplement till vår mjuka favoritdessert.