Mjukglass som sticker ut, säljer slut

Experimentera och skapa nya kundfavoriter med mjukglass.

Skapa eftertraktade glassar

Nu är äntligen sommaren på intåg – och med den följer en sommarfavorit med oändlig potential; mjukglassen! Även om en mjukglasstrut med strössel aldrig slår fel, är det tydligt att denna klassiker är som gjord för kreativa omtag.

Genom att inkludera glass på din meny kan du uppgradera befintliga desserter men även skapa helt nya – ett enkelt sätt att skapa en minnesvärd smakupplevelse.

En kreativ grund: Från toppings till smaker

Använd din kreativitet till att experimentera med olika lager av smaker. Använd mjukglass som en grund och lägg till toppings från bränd maräng eller bitar av churros eller shortbread. Färska bär, nötter och godis är också ett sätt att skapa fler lager med olika texturer som du enkelt kan byta ut efter säsong. Utforska sött och salt eller maxa och toppa med en hel tårtbit!

Små godsaker, stora resultat

Möt den växande efterfrågan på mindre och prisvärda godsaker. Öka din genomsnittliga nota genom att erbjuda kunderna en minivariant av mjukglass i strut eller bägare – mycket njutning för en liten peng. Eller varför inte erbjuda ett varmt alternativ i form av en affogato – en italiensk kaffedessert där det krämiga kalla gifter sig perfekt med det rykande heta.

Från strut till bakverk  

Att servera mjukglass på croissanter, munkar och kanelbullar ger både ett nytt lager till smakupplevelsen och ett instagramvänligt inslag för din gäst. Ett annat sätt att använda dina (mindre dagsfärska) bakverk på är att göra dem till dippers – skiva exempelvis kanelbullar tunt och rosta dem till ett krispigt, härligt tillbehör. Ett hållbart, innovativt och roligt alternativ!

Mjukglass i ny kostym
Mjukglass med kanelbulle-dippers

Mjukglass för sig och bakverk för sig är ett minne blott. Servera allt tillsammans. Dippers av skivade, rostade kanelbullar till exempel.

Mjukglass med dippers och svarta sesamfrön

Mjukglass är såklart inte bara för barn. Nu efterfrågas mjukglass - extra allt!

Affogato – kaffe med mjukglass

Hårt och mjukt, varmt och kallt, lent och krispigt – allt för att skapa en större sensorisk upplevelse.

Mjukglass serverad i croissant

Strutar och bägare i all ära, men en modern mjukglass serveras hellre i en halv croissant eller kanelbulle.

Mjukglass serverad i kanelbulle

Strutar och bägare i all ära, men en modern mjukglass serveras hellre i en halv croissant eller kanelbulle.

Arla Pro® mjukglassmix

Minimera arbetsinsatsen och förbättra kundnöjdheten med smak och kvalitet. Arla Pro® mjukglassmix är din mångsidiga grund för kreativt skapande av nya kundfavoriter som håller jämna steg med föränderliga kundbehov. Produkten är utvecklad för att smälta långsamt och fungerar både i mjukglassmaskin och paco jet. Den har en naturlig vaniljarom och finns även som laktosfri.

Partners At Heart

Arla Pro® är mer än bara en leverantör; vi vill vara din kreativa partner i köket. Vi boostar din kreativitet med hjälp av högkvalitativa produkter och branschinsikter, för att du ska kunna experimentera och skapa nya kundfavoriter.