Taleggio DOP

Taleggio DOP har tillverkats sedan 900-talet och har sitt ursprung från Taleggiodalen i provinsen Bergamo i nordvästra Italien. Osten lagras vanligen i 6–10 veckor.

Produktfakta

Till produkten: Taleggio DOP

Ostfamilj

Mjuk kittost gjord på komjölk.

Karaktär

Smaken hos en färsk taleggio är ganska mild,men har en tydlig beska och lång eftersmak. Den blir mer kraftfull varefter den mognar och får då ty dligare dofttoner av svamp och tryffel.

Bra att veta

Perfekt att servera till italienska charkuterier eller bara som den är med lit e gott bröd. Tacksam ost som är lätt att hantera.

Taleggio- och briochestavar i coppa med rostad vitlökscrème

Krämig taleggio precis lagom mjuk att skära i stavar. Enkla att rulla in i coppa med rostad brioche, lite rucola, söta majsskott och en god vitlökscrème.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen