En ny mejeriprodukt för restauranger och storkök

Arla® Pro Schmand – en ny mångsidig mejeriprodukt. Perfekt till det varma och kalla, söta och salta, lunchbuffén och à la carten.

En schtor och schmart nyhet för schöket

Arla® Pro Schmand är en ny smart produkt för restaurang och storkök med många användningsområden. Den passar perfekt som bas till sås och dressing, sallader som coleslaw men också till pizza och desserter.

Arla® Pro Schmand kan vara mejeriets mest allsidiga produkt. I både det söta och det salta köket kan den ofta göra samma jobb som yoghurt, färskost eller crème fraiche. Schmand är ett lönsamt alternativ då du kan förenkla i mejerikylen genom att beställa, förvara och hantera bara en sort och då underlätta jobbet och minska svinnet.

Testa Arla® Pro Schmand i...

  • Röror, sallad eller dressingar - Schmand har en tjock och skedbar konsistens. Den håller sig stabil över tid i röror och dressingar. Med sina syrliga toner förhöjer schmand smaken i till exempel dressingar och kan komplettera majonnäs i coleslaw eller liknande sallader. 
  • Desserter och bakverk - Friskheten i schmand balanserar upp sötman i desserter och bakverk på ett bra sätt. Trots sin fetthalt på 24 % kan schmand vispas upp till en fast konsistens och passar perfekt i frosting, topping och moussebakelser.
  • Pizza och flatbread - Schmand tål hög värme och även höga ugnstemperaturer. Därför passar den perfekt som bas till exempelvis pizza bianco.
  • Puréer, krämer och varma såser - Schmand kan även tillsättas i puréer, krämer och varma såser. Den lyfter smaken med sin syrlighet. Dessutom ger schmand lite extra konsistens, då produkten håller sig stabil även när man rör i den. Den är även kokbar.

Kalla såser med schmand – enklare blir det inte

Många mejeriprodukter blir lösare i konsistensen när man rör i dem. Men inte schmand som är stabil även efter omrörning. Det gör den perfekt för kalla såser som blir krämiga och inte rinniga. Kall sås med schmand passar lika bra till varma rätter som såväl söta munsbitar på lunchbuffén.