En ny mejeriprodukt för café, konditori och bageri
Det bästa sedan schmöret.
Arla® Pro Schmand är en ny smart produkt för café, konditori och bageri som smakar fantastiskt med sin gräddiga syrlighet. Produkten passar perfekt i allt från krämiga sallader som coleslaw, till frosting på morotskaka eller i moussebakelser.
Arla® Pro Schmand kan vara mejeriets mest allsidiga produkt. I både det söta och det salta köket kan den ofta göra samma jobb som yoghurt, färskost eller crème fraiche. Schmand är ett lönsamt alternativ då du kan förenkla i mejerikylen genom att beställa, förvara och hantera bara en sort och då underlätta jobbet och minska svinnet.
Testa Arla® Pro Schmand i...
- Röror, sallad eller dressingar - Schmand har en tjock och skedbar konsistens. Den håller sig stabil över tid i röror och dressingar. Med sina syrliga toner förhöjer schmand smaken i till exempel dressingar och kan komplettera majonnäs i coleslaw eller liknande sallader.
- Desserter och bakverk - Friskheten i schmand balanserar upp sötman i desserter och bakverk på ett bra sätt. Trots sin fetthalt på 24 % kan schmand vispas upp till en fast konsistens och passar perfekt i frosting, topping och moussebakelser.
- Pizza och flatbread - Schmand tål hög värme och även höga ugnstemperaturer. Därför passar den perfekt som bas till exempelvis pizza bianco.
- Puréer, krämer och varma såser - Schmand kan även tillsättas i puréer, krämer och varma såser. Den lyfter smaken med sin syrlighet. Dessutom ger schmand lite extra konsistens, då produkten håller sig stabil även när man rör i den. Den är även kokbar.
Kalla såser med schmand – enklare blir det inte
Många mejeriprodukter blir lösare i konsistensen när man rör i dem. Men inte schmand som är stabil även efter omrörning. Det gör den perfekt för kalla såser som blir krämiga och inte rinniga. Prova schmand i en sås/kräm till en lunchsallad eller som vaniljsås till en paj.