Arla® Pro Schmand

Schmand kan vara mejeriets mest allsidiga produkt. I både det söta och det salta köket kan den ofta göra samma jobb som yoghurt, färskost eller crème fraiche.

Ett litet schteg för mänskligheten. Ett schtort schteg för köket.

Upptäck schmand! Det är inte en grädde och inte en yoghurt. Det är schmand. En mångsidig produkt för restaurang, café och konditori som passar lika bra i varma rätter som i kalla såser, röror, desserter och bakverk.

En mångsidig produkt

Schmand kan vara mejeriets mest allsidiga produkt. I både det söta och det salta köket kan den ofta göra samma jobb som yoghurt, färskost eller crème fraiche.

Genom att korta en för lång meny minskar man krånglet i köket. På samma sätt tjänar man på att förenkla i mejerikylen. Att beställa, förvara och hantera en sort istället för flera underlättar jobbet och minskar svinnet.

Testa Arla® Pro Schmand i...

  • Röror, sallad eller dressingar - Schmand har en tjock och skedbar konsistens. Den håller sig stabil över tid i röror och dressingar. Med sina syrliga toner förhöjer schmand smaken i till exempel dressingar och kan komplettera majonnäs i coleslaw eller liknande sallader. 
  • Desserter och bakverk - Friskheten i schmand balanserar upp sötman i desserter och bakverk på ett bra sätt. Trots sin fetthalt på 24 % kan schmand vispas upp till en fast konsistens och passar perfekt i frosting, topping och moussebakelser.
  • Pizza och flatbread - Schmand tål hög värme och även höga ugnstemperaturer. Därför passar den perfekt som bas till exempelvis pizza bianco.
  • Puréer, krämer och varma såser - Schmand kan även tillsättas i puréer, krämer och varma såser. Den lyfter smaken med sin syrlighet. Dessutom ger schmand lite extra konsistens, då produkten håller sig stabil även när man rör i den. Den är även kokbar.