Swedish Young Chef Award
Swedish Young Chef Award är en kocktävling för årskurs 3-elever på restaurangskolor runt om i Sverige.

Swedish Young Chef Award, tidigare Årets Kockelev, är en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar. Det är en tävling som vänder sig till elever på landets restaurangskolor med syftet att lyfta behovet av kompetens och utbildning i landets restaurangkök. Med tävlingen vill man också lyfta Sverige som ett matland som värnar om de yngre krafterna.
Swedish Young Chef Award ägs och drivs av Restaurangvärlden och är en av de allra första tävlingar som en blivande kock kan delta i. De tävlande skickar in recept och bild som bedöms av en jury som utser sex finalister som får göra upp om segertiteln i finalen. Finalisterna lagar upp sin rätt på en välkänd restaurang inför specialinbjudna gäster och partners, och under kvällen hålls en galamiddag där vinnaren avslöjas. De unga kockarna som kommer fram i tävlingen blir sedan förebilder för andra unga kockar.