Svenska Kocklandslaget 2017–2020

Här är medlemmarna i Svenska Kocklandslaget under perioden 2017–2020.

Team Manager

Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg

Kockar

Tommy Eriksson, Högberga Gård, Stockholm
Jimmi Eriksson, jimmigastronomi.se, Stockholm
Andreas Printz, Görvälns slott, Stockholm
Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm
Daniel Haynes, TAP room, Stockholm
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg

Konditorer

Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Göteborg
Frida Bäcke, Vaaghals, Oslo
Kasper Kleihs, Upper House Dining, Göteborg
Sebastian Pettersson, Oaxen Krog, Stockholm
Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg

Kocklandslagets medlemmar kommer att arbeta under en plattform de kallar #vägentillbaka, som syftar till att återta sin ställning som ledande kockar och konditorer i världen. De utvalda kockarna och konditorerna kommer att representera det Svenska Kocklandslaget i både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020.

Culinary World Cup och Culinary Olympics

Svenska Kocklandslaget tävlar i två stora tävlingar, Culinary World Cup (vm) och Culinary Olympics (os). Tävlingarna går var fjärde år, omlott med varandra, vilket gör att ett stort mästerskap hålls vartannat år.

Efter hård träning inför tävlingarna får Kocklandslaget möta andra nationella lag och göra upp om vinsten. Under tävlingarna bedöms det kalla bordet och varmköksupplagningen individuellt. Bedömningarna läggs sedan samman vilket avgör lagets slutliga placeringen.

2012 satte Kocklandslaget Sverige på kartan som en gastronomisk stormakt när man vann guldet i Culinary Olympics och visade därmed omvärlden den bredd och den kvalitét som finns i det svenska proffsköket.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen