Sommelier-sm

Svenska Sommelierföreningen bildades 1986 av vinintresserade servitörer med syfte att verka för att etablera begreppet sommelier i restaurangbranschen. Föreningen arrangerar ett antal tävlingar, däribland Sommelier-sm.

Sommelier-sm

Genom åren har föreningen utvecklats och fått ett bredare syfte. Idag vill föreningen vara en yrkesförening för sommelier, lyfta statusen på matsalsarbetet i restaurang samt verka för att sprida dryckeskulturen. För att nå dessa mål ordnar medlemmarna provningar och andra former av utbildningar med inriktning på dryckesgastronomi.

Föreningen driver också tävlingsverksamhet på olika nivåer för medlemmar i föreningen och andra yrkesverksamma i branschen. Tävlingar arrangeras för att höja statusen på yrket i Sverige och för att få möjlighet att mäta svenska sommelier med sommelier i andra länder. Varje år arrangeras Sommelier-sm, vilket är en välbesökt tillställning. Vinnaren får representera Sverige i de nordiska mästerskapen, europiska mästerskapen och världsmästerskapen i sommellerie. Arla är genom varumärket Falbygdens® en av sponsorerna till Sommelier-sm.

Mer om Sommelier-sm

Falbygdens® och Sommelier-sm

Arla, Falbygdens® och Sommelier-sm

Arla förvärvade Falbygdens® 2015 och har sedan dess marknadsfört specialostsortimentet från Falbygdens® till restaurangmarknaden. Med samarbetet vill Falbygdens® främja svensk gastronomi både när det gäller mat och dryck. Genom sponsorskapet uppmärksammas Falbygdens® sortiment av specialostar vilket har en naturlig koppling till vin som dryck. Syftet är att engagera människor med högt intresse och goda kunskaper om hur de skall optimera sina ost- och vinupplevelser. 

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen