Latte Art Championship

Så går Latte Art Championship till

Att vara med och tävla i LatteArt Championship är en lärorik upplevelse som utvecklar deltagarna till bättre barristor. Eventet drar till sig baristor från hela Sverige för att tävla, se på tävlingar och nätverka.

– Kaffe med mjölk är för många ett måste! Att vara sponsor till Latte Art Championship känns självklart med tanke på att Arlas produkt Latte Art är framtagen av erfarna baristor specifikt för kaffe. Vi tycker att det är viktigt att branschen utvecklas, särskilt i Sverige, som är ett av världens mest kaffedrickande länder säger Carina Tollbring, Concept Manager på Arla Foodservice.

Svenska mästerskapen i kaffe

Att vara med och tävla är en lärorik upplevelse som utvecklar deltagarna till bättre baristor.

Eventet drar till sig baristor från hela Sverige för att tävla, se på tävlingar och nätverka.

Att vara med och tävla är en lärorik upplevelse som utvecklar deltagarna till bättre baristor. Tävlingen och mässan är öppen för allmänheten där besökare är folk från branschen, tävlande, sponsorer, utställare och kaffeintresserade. Helt enkelt en perfekt plats för att lära sig mer om kaffe!

Efter tävlingen följer uppladdning inför världsmästerskapen. Vinnaren i Latte Art Championship representerar då Sverige i VM 2017 som går i Budapest. Läs mer om själva tävlingen på SCAE:s webbplats.

Arla är sponsor till tävlingsgrenen Latte Art Championship.
Arla är sponsor till tävlingsgrenen Latte Art Championship.
Hur går Latte Art Championship till?

Hur går Latte Art Championship till?

Arla är sponsor till tävlingsgrenen Latte Art Championship som handlar om konsten att göra vackra mönster i kaffe med hjälp av ritpinnar eller bara genom sättet att hälla upp. Det är i denna tävlingsgren det visuella får fullt fokus och mjölken som används är Latte Art 2,6 %.

Latte Art Championship är uppdelad i olika moment

  • Den första delen kallas Art Bar och förekommer under kvalet. Här ska deltagarna visa på sin kreativitet genom att skapa ett originellt och snyggt mönster på sin latte. Detta görs med hjälp av kakao, matfärg och etsning-tekniken, dvs. användning av ritverktyg för att skapa ett mönster.
  • Den andra delen av tävlingen kallas Stage Area och är uppdelad i semifinal och final. De tävlande har medtagna bilder på mönstren de ska återskapa. I kvalet ska man göra två fritt hällda latte, dvs. utan att rita med pinnar, samt två koppar där man får etsa. Varje mönster skall alltså repeteras två gånger och vara identiska med bilden de presenterat. I finalen tillkommer macchiato, att fritt hälla mönster i koppar av espressostorlek.

Video: Så gör du en vacker tulpan

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen