Latte Art Championship

SCA Sweden är en ideell medlemsförening som samlar och stöttar baristor, företag och kaffeintresserade inom kvalitetsfokuserat kaffe. Föreningen arrangerar varje år de svenska mästerskapen i ett flertal tävlingsgrenar, däribland Latte Art Championship.

Latte Art Championship

SCA (Specialty Coffee Association) Sweden är en branschorganisation som främjar specialkaffet i Sverige. Föreningen arrangerar tävlingen Latte Art Championship som handlar om konsten att göra vackra mönster i kaffe med hjälp av ritpinnar eller genom sättet att hälla upp. Det är i denna tävlingsgren det visuella får fullt fokus. Den som vinner tävlingen får representera Sverige i vm.

De svenska mästerskapen i kaffe drar till sig baristor från hela Sverige för att tävla, se på tävlingar och nätverka. Att vara med och tävla är en lärorik upplevelse som utvecklar deltagarna till bättre baristor. Tävlingen och mässan är öppen för allmänheten där besökare är folk från branschen, tävlande, sponsorer, utställare och kaffeintresserade. En perfekt plats för att lära sig mer om kaffe.

Arla och Latte Art Championship

Arla och Latte Art Championship

Arla är stolt sponsor till tävlingsgrenen Latte Art Championship som hålls under de svenska mästerskapen i kaffe. Att vara sponsor känns naturligt med tanke på att Arlas produkt Latte Art® är framtagen av erfarna baristor specifikt för kaffe. Latte Art® passar perfekt till framförallt espressoanpassade kaffedrycker som caffe latté, cappuccino och macchiato. Tillsammans med Sveriges främsta baristor har Arla sedan 1985 varit med och drivit utvecklingen av den svenska kaffe- och mjölkmarknaden, vilket är fortsatt viktigt.

Mer om Latte Art

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen