Ny seger för SNÖ i Glass-SM

För tredje året har Sveriges officiella mästerskap i glasstillverkning avgjorts. För andra gången gick mästartiteln till Kenneth Erlandsson på SNÖ i Stockholm.  

Även 2016 tog han hem Glass-SM och det var lika härligt att vinna igen, säger Kenneth.

– Jag är så himla glad! Det är verkligen roligt och utvecklande att tävla och grotta ner sig i smaker så in i vassen. Och självklart kom jag hit för att vinna. Men detta är nog sista gången för det är också lite plågsamt. Man lägger så mycket tid och sover knappt på nätterna.

Arla sponsrar tävlingen som ordnas av Stockholmsmässan och konditormästare Tony Olsson. Den avgjordes inför publik på GastroNord i Stockholm. Totalt tävlade 15 professionella glasstillverkare i fyra smakkategorier: fior di latte stracciatella, caramel, sorbet med smak av valfri drink och glassmästarens favorit.

Vinst som betyder mycket

Juryn består av några av Sveriges skickligaste konditorer. De delar ut guld, silver och brons i varje smakkategori och den tävlande med totalt sett flest poäng vinner hela Glass-SM.

– Första gången jag vann betydde det enormt mycket. Jag fick massvis med publicitet och positiv uppmärksamhet. Vi får se vad min andra vinst kommer att betyda. Men roligt är det i alla fall och nu har jag två Arlakossor. En som kan stå på Kvarnholmen och en på det nya stället på Odengatan.

Får tävla i Italien

Kenneth Erlandsson vann även smakkategorin ”glassmästarens favorit”. Nytt för i år är att den vinnaren går vidare för att representera Sverige i Gelato World Tour Challenge i Italien. Kenneths favorit som föll hela juryn i smaken var Bronte-pistage med saltrostade mandlar och rosmarin.

 

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07:00-17:00
Lör, sön samt röd dag: 08:00-17:00

Färskvaror:
0775-77 11 77
Ost:
0776-70 00 04

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13:00-16:00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen