Föreningen Ekokockar

Föreningen Ekokockar

Föreningen Ekokockar bildades under 2015 och ansvarar för driften av nordens tre största tävlingar inom gastronomisk ekologisk matlagning – Årets Ekokock, Nordic Organic Chef of the Year och ungdomstävlingen Unga Ekokockar. Sedan 2016 driver de även tävlingen Framtidens Bagare.

Föreningen brinner för de unga, blivande kockarna och bagarna, och för att ge dem möjligheten att utveckla sin gastronomiska kunskap med råvaran och hållbarhetsfrågan i fokus. Tävlingarna ska verka för att göra ekologiska och i synnerhet KRAV-certifierade råvaror kända bland kockelever, lärare, kockar och gäster för att detta i förlängningen ska ge avtryck i framtidens svenska och nordiska restauranger och påverka matlagare och konsumenter.

Mer om Föreningen Ekokockar

Arla och Föreningen Ekokockar

Arla och Föreningen Ekokockar

Arla är stolt sponsor till tävlingarna, dels för att sätta fokus på ekologi och hållbarhetsfrågor, dels för att stötta unga kockars utveckling. I förlängningen vill Arla att samarbetet med Föreningen Ekokockar ska ge avtryck hos framtidens matlagare i de professionella köken. Arla är världens största ekologiska mejeriproducent. Genom sponsorskapet vill Arla driva och lyfta användandet av ekologiska mejeriprodukter i samarbete med nästa generations kockar och bagare.

Unga Ekokockar

Tävlingen Unga Ekokockar är Sveriges största tävling för framtidens unga kockar. Tävlingen har hållbarhetsfrågan i fokus.

Årets Ekokock

Årets Ekokock riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade och därigenom har valt att visa vägen inom branschen.

NOCY Nordic Organic Chef of the Year

Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare. Representanter från den högre gastronomiska, ekologiska skolan från de nordiska länderna gör upp om titeln.

Framtidens Bagare

Framtidens bagare är tävlingen som lyfter bröd och bakverk till en ny nivå. Tävlingen vill lyfta det rena, vackra och välsmakande bakverket, med hantverkskunskap och hållbarhetsfrågor i fokus.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen