Årets Guldstjärna 2018

Årets Guldstjärna är en utmärkelse som delas ut i samband med tävlingen Arla Guldko. Med Årets Guldstjärna vill Arla ge alla förebilder som skapar rätt förutsättningar, väcker intresse för matlagning eller på andra sätt utvecklar de offentliga köken en självklar plats på Arla Guldko.

Varför vinner man Årets Guldstjärna?

Årets Guldstjärna delas ut till den eller de som genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för våra offentliga kök. Vinnaren av Årets Guldstjärna är genuin i sitt arbete och har ett långsiktigt perspektiv. Genom sitt engagemang bidrar Årets Guldstjärna till att göra världen lite bättre och Sverige mycket godare. 

Genom sitt engagemang bidrar Årets Guldstjärna till att göra världen lite bättre och Sverige mycket godare.

Vem kan vinna Årets Guldstjärna?

Årets Guldstjärna ska gynna matlagning och matupplevelsen i offentliga kök, men utmärkelsen kan vinnas av såväl individer, team, ideella organisationer och offentlig verksamhet som kommersiella företag.

Vem tycker du är värd att bli Årets Guldstjärna?

Finns det någon individ eller något företag som genom nytänkande gett oss som jobbar i offentliga kök bättre förutsättningar för att lyckas? Är det någon av dina råvaruproducenter som gör något alldeles extra? Kanske en kollega eller en restaurang som är en verklig förebild. Finns det någon med extra mod som får matglädjen att explodera? Någon som jobbar i skymundan eller tvärtom en offentlig person som slåss för våra frågor?

Tidplan

Nomineringsperioden är öppen till 1 december 2017.

December–mars

  • Juryn går igenom samtliga bidrag.

April

  • Tävlande blir informerade och presenteras.
  • Digital omröstning. Expertjury som leds av Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och krögare på Långbro Värdshus, samt av Guldko-klubben (tidigare finalister i kategorierna skola, förskola och senior) röstar. Expertjuryn och Guldko-klubben har 50 % av rösterna var.

Maj

  • Vinnaren avslöjas på Arla Guldko-galan.
Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och krögare på Långbro Värdshus, leder Guldstjärna-juryn.
Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och krögare på Långbro Värdshus, leder Guldstjärna-juryn.

Nomineringen avslutad

Nominering och anmälan till Arla Guldko är nu avslutad.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen