Gör Disa Molins vinnande fingerfood

Är du nyfiken på hur man gör Disas vinnande fingerfood Tombola? Här är receptet till denna fantastiska skapelse. (Receptet är för c:a 40 portioner.)

disa-molin-fingerfood-tombola-1200x675.jpg

Mördegsblomma

Ingredienser

  • 100 gr socker
  • 200 gr smör
  • 300 gr vetemjöl
  • 10 gr mandelmassa
  • 3 gr hjorthornssalt
  • 1 gr salt

Gör så här

  1. Kör ihop samtliga ingredienser, ta degen när den lossar från kanterna och sluter upp mot vingen.
  2. Kavla mördegen tunt, kyl, skär ut remsor med dragspelssporre och fodra ringar. 
  3. Ta av mördegen ovan, kavla ut tunt, stansa ut blommor.
  4. Baka i halvsfärsmatta 160 grader i 10 min.

 

Pate a choux

Ingredienser

  • 150 gr vetemjöl
  • 125 gr vatten
  • 125 gr mjölk
  • 2,5 gr salt
  • 2,5 gr socker
  • 125 gr smör, osaltat
  • 250 gr ägg

Gör så här

  1. Koka upp vatten, mjölk och smör, tillsätt de torra ingredienserna och rör tills degen är homogen och släpper från kanterna.
  2. Ta av från plattan och tillsätt ägg sakta under omrörning.
  3. Spritsa ner i ringarna med mördeg.
  4. Baka på 160 grader 30 min i press.

 

Vaniljgrädde

Ingredienser

  • 350 gr grädde
  • 58 gr socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad

Gör så här

  1. Koka upp grädde socker och vaniljstång.
  2. Tillsätt gelatin och kyl över natten.
  3. Vispa upp och spritsa.

 

Körsbärskräm

Ingredienser

  • 200 gr körsbärspure
  • 50 gr citronpure
  • 50 gr socker
  • 100 gr vatten
  • 20 gr maizena
  • 1 st gelatinblad, blötlagd

Gör så här

  1. Koka upp körsbärspure, citronpure och socker.
  2. Blanda maizena och vatten, häll ned maizenablandningen i uppkoket, låt få ett uppkok under omrörning.
  3. Tillsätt det blötlagda gelatinbladet och häll upp i spritspåse.
  4. Kyl.

 

Montering

Gör så här

  1. Gör hål i pate a chox bakelsen med en tyll.
  2. Fyll med vaniljgrädde och körsbärskräm.
  3. Dekorera med chokladplatta, mördegsblomma, vaniljgrädde och bladguld.

 

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen