Material för pedagoger inför Skolmjölkens dag

Material för pedagoger inför Skolmjölkens dag

Det finns många sätt att integrera skollunchen i undervisningen. Inför Skolmjölkens dag har vi tagit fram ett nytt quiz på tema skollunch. Bland svaren gömmer sig både pokémons, gräshoppor och en kändiskock, samt skolämnena matematik, svenska och historia. Quizzet och annat pedagogiskt material hittar du här

En frågesport om skollunch (pdf)

Ett quiz om skolmat, att göra två och två i klassrummet. I frågorna figurerar pokémons, matlagningsprogram och tacos.  (Lämpligt för åk 4–6.)

Pyssel med mjölkpaket

Ett mjölkpaket kan bli en fin anteckningsbok, en båt eller en blomkruka. Se roliga instruktionsfilmer på Arlas sida för barn, Arlakadabra. (Lämpligt för förskoleåldern–åk 3)

Laga mat med Johanna

På arla.se visar Johanna Westman, känd kokboksförfattare, barn hur man kan göra pannkakor, spagetti & köttfärssås och andra favoriträtter.  (Lämpligt för åk 4–6.)

Färdiga lektioner om skolmat

Livsmedelsverket har tagit fram pedagogiska övningar kring skolmaten, till exempel om färgglad mat. Övningarna föregås av en lärarhandledning. (Lämpligt för åk 4–6.)

Ett experiment med små barn

På norska folkhälsomyndighetens sajt finns två underhållande filmer om sambandet mellan mat och inlärning. Ett filmteam lät en klass med sjuåringar äta våffla och iste till lunch och jämförde med de som fick mer näringsrik mat.  (Lämpligt för åk 7–9.)

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen