Skolan som gör sin egen ost

På Lidens skola gör de nästan all mat från grunden och även egna ostar så ofta det finns tid. Eleverna kan minst en gång i veckan njuta av hemgjord mozzarella på ekologisk mjölk, som oftast serveras med tomater eller en enkel örtolja.

Allt började med att kockarna i köket ville prova att göra sin egen ost. De letade recept på nätet och köpte in löpe, mozzarella och extra ekolgoisk mjölk. Sedan började de experimentera fram ett recept på mozzarella till salladsbuffén. De tränade mycket för att få in den rätta fingertoppskänslan. Idag är de stolta över osten som alltid hyllas av eleverna. Så nu tillverkar de även paneerost och halloumi. Av vasslen som blir över gör de sin egen ricottaost.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen