Upptäck färskosten i proffsköket

Erssons Deli är ett familjeföretag som nyligen öppnade sin femte restaurang och delikatessbutik i Stockholm. Konceptet har breddats från fisk och skaldjur till att även rymma kött och desserter.

Erssons Deli har upptäckt Arlas färskost i matlagningen.

På senare tid har man fått upp ögonen för Arlas färskost, berättar Peter Ersson, en av ägarbröderna.

För mig spelar det stor roll att den är naturlig. Jag vill helst använda produkter utan en massa tillsatser.

– Jag upptäckte den på en dessertutbildning hos Martin & Servera och tyckte att den var enkel och smidig att jobba med. Vi använder mycket mejeriprodukter på Erssons och det var kul att testa färskosten. Priset är bra samtidigt som det är bra kvalitet och det är viktigt för oss. Vi är väldigt kinkiga när det gäller kvalitet, säger han.

Färskost i många typer av rätter

Jonas Åström är kock på Erssons och jobbar både i varm- och kallköket. Han använder färskosten i många typer av rätter.

– För mig spelar det stor roll att den är naturlig. Jag vill helst använda produkter utan en massa tillsatser, palmolja eller annat som jag känner mig tveksam till. Jag gillar också när grundsmaken är bra och man inte behöver krångla till det och ha i för mycket annat.

Arlas färskost: Tre tips på användningsområden

Peter Ersson tipsar om användningsområden för Arlas färskost.

Desserter

– När jag gör desserter har jag exempelvis färskosten som grund i cheesecake. Jag gillar också nougat väldigt mycket och gör gärna topping med färskost och nougat, exempelvis på cupcakes.

Röror

– Röror till smörgåstårta går att variera på många sätt. Pepparrotsröra är en av mina favoriter.

Såser

– Kalla såser till fisk blir både enkla och goda. Jag vispar ut osten så att den blir lite lösare och har i exempelvis rom, citron och dill. Det är rena smaker som passar utmärkt till en klassisk panerad torsk eller en ugnsbakad lax.

Arla® Färskost produktsortiment

Arla® Färskost Naturell Ekologisk 25%

Med sin friska, lite syrliga smak och fasta konsistens passar Arla® Färskost perfekt till allt från smörgåsar och varm och kall matlagning till bakning. Den klarar att hettas upp, vilket gör den perfekt som fyllning i bl.a. crêpes, cannelloni och rullader. Produkten är även utmärkt som bas i röror och krämiga sallader, som till exempel cole slaw, och till cheesecakes och glasyrer.

Arla® Färskost Naturell 25%

Inga tillsatser, naturligt gott! Med sin friska, lite syrliga smak och fasta konsistens passar Arla® Färskost perfekt till allt från smörgåsar och varm och kall matlagning till bakning. Den klarar att hettas upp, vilket gör den perfekt som fyllning i bl.a. crêpes, cannelloni och rullader. Produkten är även utmärkt som bas i röror och krämiga sallader, som till exempel cole slaw, och till cheesecakes och glasyrer.

Arla® Färskost Naturell 16%

Inga tillsatser, naturligt gott! Med sin friska, lite syrliga smak och fasta konsistens passar Arla® Färskost perfekt till allt från smörgåsar och varm och kall matlagning till bakning. Den klarar att hettas upp, vilket gör den perfekt som fyllning i bl.a. crêpes, cannelloni och rullader. Produkten är även utmärkt som bas i röror och krämiga sallader, som till exempel cole slaw, och till cheesecakes och glasyrer. Arla Färskost Naturell 16% är en variant med lägre fetthalt.

Arla® Färskost Naturell Portion 27%

Inga tillsatser, naturligt gott! En bra färskost behöver inga tillsatser. På Arla tar vi bara mjölk och grädde och låter den umgås med naturlig syrningskultur. En nypa salt och sen är det klart! Arla® Färskost Naturell är en krämig och bredbar cream cheese med frisk smak. I praktisk portionsförpackning för när man är på språng!

Tre fantastiska recept med Arla® Färskost

Kronärtskocka, citron och persilja

Mixade kronärtskockshjärtan ger tillsammans med persilja och citron en härlig, frisk medelhavssmak som är perfekt ihop med den lena färskosten. Underbart på charkbrickan, till breadsticks, på sallader och på smakrikt bröd.

Pepparrotscheesecake med picklade rädisor

En smakrik cheesecake som är perfekt som förrätt för många, som mingelmat eller som lyxigt plock. Lika god till sillbordet som till tunt skivad chark.

Bondbönor och dill

Bondbönan har med sin krämiga textur en bra konsistens för röror. Ihop med dillen får bönsötman ett härligt sting som är perfekt med färskosten. En röra som passar till mycket, inte minst till sallader.

Beställ receptbroschyren kostnadsfritt här

I denna receptbroschyr har Arla Färskost  huvudrollen. Vi ger dig 12 härliga recept med alltifrån goda röror till både matiga och söta cheesecakes.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen