Skogen #2 – vildsvinssalami

pizza skogen 2
Receptet kommer från David Smith på Pizzeria Mums i Göteborg. David vann pizza-SM 2010 med pizzan ”El grande amor”.

TIPS!

Det går även bra att använda vanlig salami. Prova även att ringla över tryffelolja för extra smak.

Ingredienser

Tomatsås
Arla® Västerviks Gräddost 38 %, riven
Vildsvinssalami
Färsk basilika
Fänkål

Förbered så här

  • Ta bort roten och stjälkarna på fänkålen.
  • Dela fänkålen i 4 klyftor och skär i tunna strimlor.
  • Fräs strimlorna på svag värme med Arla® Smör & Rapsolja.
  • Slå i lite vatten och mjuka upp fänkålen i 2–3 min, häll av vätskan och kyl ner.
  • Skär upp salamin i mycket tunna skivor, ca 1–1,5 mm.

Gör så här

  1. Öppna degen och bred ut tomatsåsen.
  2. Strö över den rivna osten.
  3. Lägg på den strimlade fänkålen.
  4. Grädda.

Efter gräddning

Garnera med färska basilikablad och lägg på salamin.

Smakrika ostar för din pizza

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen